torsdag 22 september 2011

Vävmässa är härligt!

Dessa veckor är det verkligen fullt upp, på ett bra sätt. (Men bloggen får lida lite för det tyvärr...) Vävmässan i Borås var självklart hur rolig som helst, massa textil- och vävfolk samlade på en plats. Och i textilmeckat Borås också, kan inte bli bättre. Alice Lund Textilier hade en monter, så där var jag stationerad mest hela tiden. Vi hade fått låna med oss provet till Spirit Bear så det gjorde succé!

Alice Lund Textiliers monter på VÄV11 i Borås. Foto: Alice Lund Textilier AB
Min favorit på vävmässan, förutom alla härliga samtal om textil, var utställningen på Borås Konstmuseum. Textilkonstnären Annika Ekdahl ställde ut sina stora bildvävnader i gobelängteknik och på fredagen så var det även ett "Artist Talk" med henne och en intendent från Röhsska. Mycket intressant! Här är lite bilder av hennes verk:

Annika Ekdahl "Parkteatern" Foto: Alice Lund Textilier AB

Annika Ekdahl "Parkteatern", detalj Foto: Alice Lund Textilier AB

Annika Ekdahl "Road Movie - Visiting mom" Foto: Alice Lund Textilier AB

Annika Ekdahl "Road Movie - Visiting mom", detalj Foto: Alice Lund Textilier AB

Annika Ekdahl "Darlings" Foto: Alice Lund Textilier AB
Till vävmässan hade vi också med oss våra nya broderisatser med material från ateljén. De är formgivna av Renée Rudebrant och ser ut så här;

Broderisaster "Frö" och "Ranka" Foto: Alice Lund Textilier AB
Mer om detta projekt en annan dag. Nu ska ateljén städas för att bli riktigt fin inför lördagens förhandsvisning. Det ska bli så spännande att få se reaktionerna på vävnaden, den är verkligen fantastisk. På lördag eller söndag så kommer det upp bilder på bloggen för de som inte kan komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar